keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Spoorin kiertoa rikkonaisella renkaalla ja hammaslääkäriä



Yhteistyössä mukana: Lapin mestarirakentajat ja Lapin verhoiluliike

Rovaniemellä spoori on ollut koko talven huippukunnossa. Lunta tullut juuri sopiva määrä, jotta ajamalla pysynyt hyvin auki. Lähteisen Antin kanssa muutama ilta sitten ajettiin peräkanaa. Vuorotellen yritettiin toista jättää lumipöllyssä.
Päitsille lähdössä (vas.) Antti Lähteinen ja (vas.)Harri Ihalainen. Antti reilu endurokaveri.















Antin vuoro oli jättää minut. Näin hän tekikin. Anti ajotyyli on eleeltöntä ja virheetöntä ajamista, kuitenkin etenemisvauhti on kovaa näissä harrastepiireissä. Niin kävi, että perävalo illan pimeydessä vain etääntyi. Jokin oli pielessä omassa ajossa. Pyörä ei etene vaikka kuinka kaasuttaa. Tunne että takapyörä pyörii tyhjää.

Syy löytyi. Rengasrikko. Takarengas pyörii tyhjää. Antti taukopaikalla totesi, että mietippäs, jos tuo olisi tapahtunut Päitsin eka maastokokeella. Kuinka iloinen olisikaan ilme tuolloin.. Mousset tilaukseen, maksoi mitä maksoi. Eipä tarvitse miettiä rengashuolia ajon aikana.

Töiden, huoltojen ja harjoittelujen välissä rentouduttu sitten hammaslääkärin nojatuolissa.  Hammas päätti ilmoittaa itsestään, kylmä-kuuma yhdistelmä ikävää tunnetta. Hammaslääkäri mainitsi hoitotoimenpiteeksi juurihoidon. Kiva ylläri ja budjetiin lisää rivejä. Parempi nyt laittaa kuntoon, jottei vihlo myöhemmin. Nämä kuuluu elämään. Pitääpä kysyä hammaslääkäriä sponsoriremmiin!

Sää muuttui. Vettä satanut myös täällä Lapissa muutamia päiviä. Samaa näkyy olevan myös koko Suomessa, joten nyt näyttää päitsin keli olevan todella haastava. Tarkoitus oli mennä tulevana viikonvaihteessa Jämsään.
Talven eka rengasrikko kesken spoorin kierron. Onneksi Lähteisen Antti oli autolla, jotta pääsi kotiin.














Jämsää oli tarkoitus  hakemaan vaihtelua ajomaastoihin ja harjoitteluun. Soitto päitsikonkari Seppo Järviselle Jämsään. Hän mainitsi, että kelit ovat myös siellä huonontuneet ja spoorit menneet läpi. Harjoitusleiri siirtyi myöhemmäksi. Harmi juttu. Aika kuitenkin kannattaa käyttää hyväksi, eli pyörän etuiskareiden huoltoa ja kuntoharjoittelua.

Seuraavassa blogissa jo lupaamani projektisuunnitelma.

Palaillaan tunnelmiiin...  





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti